Teknoloji

Elon Musk’tan Rishi Sunak’a: Ücretli işi tamamen yok edebilir!

Bu haftaki Yapay Zeka zirvesinin sonunda Şansölye Rishi Sunak ile alışılmadık bir “sohbet” etkinliği sırasında görüşlerini dile getirdiler.

50 dakikalık röportajda Musk’un, teknolojinin uygun fiyatlı emeği ortadan kaldırabileceğine dair bir öngörüsü yer alıyordu.

Dahası “Seni her yerde kovalayabilirim”İnsansı robotlar konusunda da uyardı.

“En azından bir araba sizi bir binaya ve ağaca doğru kovalayamaz”

Teknoloji yatırımcısı ve mucit Musk, yapay zeka şirketlerine yatırım yaptı ve teknolojiyi sürücüsüz Tesla arabalarında kullandı ancak aynı zamanda bunun toplumu ve insan varlığını tehdit edebileceği yönündeki endişelerini de dile getirdi.

“Özellikle insansı robotlarla ilgili bir güvenlik endişesi var; en azından bir araba sizi bir binaya veya ağaca doğru kovalayamaz.”söz konusu.

Etkinlik, Londra’nın merkezindeki Lancaster House’ta lüks bir salonda teknoloji misafirlerinin önünde gerçekleştirildi.

Başbakan Rishi Sunak’ın katıldığı bir etkinlikte alışılmadık bir şekilde içeriye TV kameralarının girmesine izin verilmedi.

Bazı muhabirlerin gözlem yapmasına izin verildi ancak soru soramayacakları söylendi.

“EN İYİ VE EN SABIRLI ÖĞRETMEN”

İkili yapay zekanın potansiyel faydalarını tartışırken Musk şunları söyledi: “Oğullarımdan biri arkadaş edinmekte zorlanıyor ve yapay zekalı bir arkadaş onun için harika olurdu.”

Yapay zekanın gençlerin eğitimi için sunduğu fırsatlar konusunda da anlaşmaya varıldığını belirten Musk, yapay zekanın “en iyi ve en sabırlı öğretmen”Bunun olabileceğini söyledi.

Ancak klasik eserler üzerinde yaratabileceği potansiyel yıkıcı etkiye dair kesin bir uyarı vardı.

“YAPAY ZEKA HER ŞEYİ YAPACAK”

Musk spekülasyon yapmadan önce şunları söyledi: “Burada tarihteki en yıkıcı gücü görüyoruz” dedi: “Hiçbir işe ihtiyaç duyulmayan bir noktaya geleceğiz; kişisel tatmin için bir iş istiyorsanız, bir iş sahibi olabilirsiniz, ancak yapay zeka her şeyi yapacak.

“Bu hem iyi bir şey hem de korkunç bir şey; gelecekte karşılaşacağımız zorluklardan biri hayata nasıl anlam vereceğimiz olacak.”

Elon Musk bu haftaki zirvenin yıldız konuklarından biriydi ancak kısa bir süre için Rishi Sunak ile yaşanan etkinlik biraz gölgede kalmış gibi göründü.

ZİRVE BAŞLAMADAN KISA BİR ZAMAN ÖNCE X ÜZERİNDE MUSK ELEŞTİRİSİ

Zirvenin başlamasına saatler kala Musk, zirveyi eleştirmek için eski adı Twitter olan X web sitesini kullandı.

Sunak, Bletchley Park’ta son basın toplantısını düzenlerken Musk, “Yapay Zeka Güvenlik Zirvesi”nin parodisini yapan bir karikatür paylaştı.

KAYNAK: REUTERS | BBC HABERLERİ | HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu