Haber

HEDEP, kötü yönetim nedeniyle birçok belediyeyi devralmayı hedefliyor

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partinin ilk Parti Meclisi toplantısı öncesinde; “Sadece kayyım atanan belediyeleri değil, berbat yönetimleri nedeniyle birçok belediyeyi de devralacağımızı ve almaya çalışacağımızı belirtmek isterim. Muş, Bingöl, Karlıova ve Karakoçan’ı bugüne kadar aldığımız belediyelere. Kayyumla bizi tehdit edenlere karşı bizim başarımız Türkiye’nindir. Bunu batı bölgelerine de yayacağız. Halkımızın nerede olursa olsun temsil edilmesini ve var gücüyle yönetimlerde yer almasını sağlayacak bir politikayı hayata geçireceğimizi burada belirtmek isterim” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) 4. Olağan Kongresi’nde partinin yeni adı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak belirlendi. Kurultayda Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç ve Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan; HEDEP’in yeni eşbaşkanları seçildiler.

HEDEP, bugün Parti İl Meclisini genel merkezde topladı. HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Parti Meclisi toplantısı öncesinde basın açıklaması yaptı. Parti Meclisi toplantısını Cumartesi Anneleri’ni selamlayarak başlattıklarını belirten Bakırhan, “Bizim için bayrağı değiştirmek esastır, insanlar önemli ve değerlidir ve her zaman da öyle olmaya devam edecektir ama bizim için asıl olan bayrağı yükseltmektir. Bayrak daha yüksekte. Kongremizin ana sloganı yine özgürlük içindi. Evet yine özgürlük için.” “Geliştirilen güçlü ittifaklarla, birlikte daha güçlü bir mücadeleyle karşılık vereceğimizi belirtmek isterim” dedi.

“3 GÜN İLAN EDİLEN SABAH FİLİSTİNLİLERİN ÖLMESİNİ ENGELLEDİ Mİ? FİLİSTİN’DE KAÇ ÇOCUĞUN YARASI SARILDI”

İsrail’in Filistin’e yönelik baskınlarına değinen Bakırhan, “Gözümüzün önünde bir savaş ve vahşet yaşanıyor. Maalesef dünyada dini ve milli sorunlar çözülmedi. Bunun nedeni katı merkezci ulus devlet anlayışıdır. Millet devletler farklı olanı kabul etmiyor. 6 Ekim” 2015 yılında başlayan ve giderek toplu katliama dönüşen Filistin-İsrail savaşı bunun göstergesidir. Yıllardır Kürtlerin çabalarına kör, sağır, dilsiz olan uluslararası kamuoyu, ne yazık ki Rojova’da olduğu gibi İsrail-Filistin savaşını da localarında izliyor durumda. Filistin için her gün ölümdür. “Yağmur yağarken AKP hükümeti ulusal yas ilan etti. Hiçbir katkısı olmadığını gördük. 3 günlük yas Filistinlilerin ölmesine engel oldu mu? Filistin’de kaç çocuğun yarasını sardı?” dedi.

“2024 BÜTÇESİNİN EN BÜYÜK GELİR KAYNAĞI NEDİR diye sorarsanız KDV’dir”

Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sunulan 2024 yılı merkezi bütçesini hatırlatan Bakırhan, “AKP hükümeti sürdürdüğü bu savaşa 40,5 milyar dolar ayırmak istiyor. Savaşa ayrılan bu miktar yeterli değil, 1 trilyon 250 milyar dolar ayrılıyor” dedi. Bütçeden faiz lobilerine, bu da faiz lobilerine ve savaş baronlarına tahsis ediliyor.” Kaynaklar nereden geliyor? 2024 bütçesinin en büyük gelir kaynağı nedir derseniz o da KDV’dir. Bizden aldığı parayla bu savaşı yürütecek. Sarayın, kurşunların, zenginlerin maliyetini işçiden, köylüden, öğrenciden, esnaftan düşürmek istiyorlar. Artık açlığımızla yetinmelerine, canımızla, kanımızla iktidarda kalmalarına izin verilmiyor. Vermeyeceğimizi belirtmek isterim” dedi.

HEDEP’in yeni dönem örgütlenme faaliyetlerine ilişkin konuşan Bakırhan, “Yarından itibaren her birimiz çantalarımızı taşıyarak, oradan geçerken yaptığımız gibi il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle gezmeye devam edeceğiz. Sırtımızdayız. Tekrar örgütleneceğiz. Gezmediğimiz mahalle, ev kalmayacak.”

“TÜRKİYE’NİN BATI BÖLGELERİNE YÖNELİK BİZİ KAYNAKÇILARLA TEHDİT EDENLERE KARŞI BAŞARILARIMIZI YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin yaklaştığını belirten Bakırhan, “Parti olarak yerel seçim faaliyetlerimize yeniden yapılanma süreciyle başladık. Yerel yönetimlere yönelik yol haritamızı kamuoyuyla paylaşacağımızı belirtmek isterim. Önümüzdeki günlerde kurullarımız oluştuktan sonra Yerel seçimler bizim için her zamankinden daha büyük anlam taşıyor Kürdistan Sadece kayyum atanan belediyeleri değil, birçok belediyeyi de devralacağımızı ve devralmaya çalışacağımızı belirtmek isterim. Kötü yönetimler nedeniyle bugüne kadar aldığımız belediyelerin yanına Muş, Bingöl, Karlıova ve Karakoçan’ın da aralarında bulunduğu birçok belediyeyi de katacağımızı bir kez daha belirtmek isterim. Bizi kayyumlarla tehdit edenlere karşı başarımız Türkiye’dir.” Türkiye’nin batı bölgelerine yayıldı. Halkımızın nerede olursa olsun temsil edilmesini ve var gücüyle yönetimlerde yer almasını sağlayacak bir politika izleyeceğimizi buradan belirtmek isterim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu