Ekonomi

Novartis Hisseleri Dördüncü Çeyrek Karları ve Satışların Beklentilerin Altında Düşmesiyle Düştü

Novartis’in (NVS) hisseleri, İsviçre merkezli ilaç şirketinin dördüncü çeyrek için beklenenden düşük çekirdek kazanç açıklamasının ardından Çarşamba günü piyasa öncesi işlemlerde %4 düştü.

Novartis’in dördüncü çeyrekte hisse başına çekirdek kazancını (EPS) 1,53 dolar olarak bildirmesi, analistlerin ortalama tahmini olan 1,66 doları kaçırdı. Şirketin geliri, 11,66 milyar dolarlık tahminin gerisinde kalarak 11,42 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Şirketin bu çeyrekteki temel net geliri 3,13 milyar dolar olurken, piyasa analistleri 3,34 milyar dolar bekliyordu. Ayrıca, çekirdek faaliyet geliri analistlerin 4,15 milyar dolarlık beklentilerinin altında kalarak 3,82 milyar dolara ulaştı.

Novartis’in Cosentyx satışları, 1,27 milyar dolarlık ortalama tahmini aşarak 1,30 milyar dolara ulaştı.

Geleceğe bakıldığında, şirket net satışların orta tek haneli bir oranda artacağını ve temel faaliyet gelirinin daha yüksek tek haneli bir oranda artacağını öngörüyor.

Net satışların 2023’ten 2028’e kadar %5 bileşik yıllık büyüme oranında (CAGR) büyümesi beklenirken, temel faaliyet geliri marjının 2027 yılına kadar %40’a yükselmesi bekleniyor.

Üç aylık rapordaki hayal kırıklığı yaratan performansa rağmen Jefferies analistleri, raporun yayınlanmasının ardından NVS hisselerine ilişkin satın alma tavsiyelerini sürdürdüler.

“HBK tahminlerimiz, orta vadeli görüşe göre %6’ya kadar daha yüksek ve 2030 sonrası dönem için fikir birliğine göre %20’nin üzerinde potansiyel bir artış öngörüyoruz. Bunun nedeni, satış büyümesinin durağanlaşacağı veya düşeceği yönündeki yanlış inanış Analistler, 2028’den itibaren” dedi. söz konusu.

“Kisqali, Pluvicto ve Fabhalta gibi yeni ürün lansmanlarının beklentileri aşması nedeniyle bu ilgi büyüme potansiyelinin zaman içinde kademeli olarak gerçekleşeceğine inanıyoruz” diye eklediler.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-baglar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu